Kunnen kinderen beter klimmen dan volwassenen?

Als gevolg hiervan bouwen ze snel de grijpkracht en snelheid op om steeds hardere bewegingen op de rots uit te voeren. Maar hoewel jonge klimmers sneller vooruitgang kunnen boeken dan volwassenen, lopen ze ook een veel hoger risico op blessures. Waltopia, de wereldleider in de klim- en actieve entertainmentindustrie, begrijpt dat allemaal en, beter dan wie dan ook, de voordelen van klimmen voor kinderen en volwassenen kent, introduceert nieuwe ideeën voor klimzones voor klimscholen voor kinderen. Deze ideeën zullen zeker meer jonge volwassenen naar de sportschool brengen, omdat ze het zullen combineren met kwaliteitsvolle ouderschapstijd.

Klimmen is een briljante manier om alle gezinsleden samen tijd door te brengen in een gezonde activiteit die tegelijkertijd hun lichaam, geest en sociale leven ontwikkelt. Kinderen hebben verschillende benijdenswaardige voordelen ten opzichte van volwassenen. Omdat ze een licht frame hebben in verhouding tot hun spiermassa, hebben ze een gunstiger sterkte/gewichtsverhouding. Kinderen hebben ook meer energie en flexibiliteit dan de meeste volwassenen.

Er zijn voordelen aan zowel binnen- als buitenklimmogelijkheden. Indoor klimmen is geweldig voor kinderen omdat het hen een meer gecontroleerde omgeving biedt om vaardigheden te verwerven. Buiten klimmen geeft hen echter de kans om op een ander niveau met de natuur om te gaan en om te gaan met de omgeving. Marie stelt voor om binnen te beginnen en vervolgens te werken om de nodige technieken en zelfvertrouwen op te bouwen die nodig zijn om buiten te klimmen.

Studies die de fysiologische respons op verschillende klimsubdisciplines bij volwassenen aantonen, zijn beperkt. Tijdens hun klimlessen krijgen de jongeren van Top Out de kans om hun natuurlijke instincten van beweging en samenwerking te behouden. Het bedrijf produceert niet alleen klimwanden van de hoogste kwaliteit, maar verandert ook de wereldwijde industrie door voortdurend productontwikkelingen en nieuwe concepten voor sport en entertainment te introduceren. Krachttraining met gewichten wordt afgeraden voor jonge klimmers, en Eric Horst benadrukt dat een focus op krachttraining voor de meeste jonge klimmers niet nodig is.

Volgens jeugdklimcoach Astrid Mrohs ontwikkelen en passen klimmers die al op zeer jonge leeftijd beginnen zich fysiek en psychologisch aan de sport aan. Een van de meest cruciale lessen die een klimmer in een van de jeugdklimteams van Top Out heeft geleerd, is dat klimmen niet zozeer een solosport is als het lijkt. Het bevat bekende fysiologische ontwikkelingsproblemen die alle jonge atleten gemeen hebben, naast bekende fysiologische variabelen bij het klimmen. Een klimhal is een gemeenschap die is opgebouwd rond de liefde voor klimmen, en die liefde brengt mensen van verschillende leeftijden, beroepen en rangen en standen samen.

Ze hebben besloten om tegemoet te komen aan de jongste klantenkring en bieden op maat gemaakte klimzones voor kinderen die zijn ontworpen om een verhaal te vertellen door middel van klimwandontwerp. De kinderruimtes zijn gericht op de lokale gemeenschappen en creëren de mogelijkheid om van jongs af aan een actieve levensstijl te bevorderen.