Hoe omlijst je een klimmuur?

Voeg specifieke details toe, zoals afmetingen en onderdelen van hardware. Het inlijsten van je klimmuur moet beginnen met het plaatsen van je anker aan het plafond en de vloer. Het raamwerk wordt beveiligd door de ankers die de eindpunten zijn van het continue laadpad van het plafond naar de vloer. Een continu laadpad is hoe het gewicht van de muur en de levende belastingen van de klimmer worden overgebracht van het bovenste overhangende gedeelte naar de vloer.

Het instellen van beklimmingen die de „juiste moeilijkheid zijn om jezelf te pushen, kan „een van de moeilijkste dingen zijn om te doen zonder een beetje ervaring, en een beetje vertrouwen in je eigen oordeel, zegt Cody. Schroefgrepen zijn over het algemeen goedkoper, maar mogen niet regelmatig worden vervangen, omdat ze door zowel het klimruim als de muur moeten worden geboord. Beperk het primaire gebruik van uw rotsklimmuur door na te denken over wat u op uw huismuur wilt doen en wat u realistisch gezien het meest zou gebruiken. Als het frame een klein, modulair gedeelte van een groter raamwerk is, is het gemakkelijker om het op de vloer te monteren.

Coaches, professionele setters en andere ervaren klimmers zijn waardevolle bronnen voor het creëren van gepersonaliseerde en geavanceerde trainingstools. Het bouwen van een klimmuur voor thuis zal een behoorlijk groot project zijn, dus evalueer voordat je erin duikt hoeveel je bereid en kunt uitgeven. Het hoeft geen hoge of gecompliceerde muur te zijn, je krijgt een uitstekende training op een iets overhangende, rechte muur van vloer tot plafond, en de typische plafondhoogte van een huis is precies goed voor een geweldige klimmuur. Klimmen verbrandt ongeveer 500 tot 700 calorieën per uur, afhankelijk van je gewicht en hoe zwaar je traint.

Hoe beter je klimvermogen en doelen worden ontwikkeld, hoe meer je nodig hebt om je wandopstelling aan te passen. Ongelijke grond kan leiden tot een oneffen frame en een zware klimmuur kan na verloop van tijd in zachte grond zinken. Je zult het zeker een lonende ervaring op zich vinden, en je zult nog jaren veel voordelen halen uit je klimmuur. Als je eenmaal een algemeen begrip hebt van welke klimopstellingen er zijn, is het tijd om je specifieke behoeften en beperkingen te evalueren.

Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld op zichzelf staande muren, maar meestal is er voor een klimmuur voor thuis een plafond dat kan worden gebruikt om de bovenplaat te verankeren. Terwijl je je ideeën bij elkaar krijgt, bezoek je overdekte klimhallen en let je vooral op de vormen en afmetingen van de muren. Om een frame op de vloer te monteren, monteert u het raamwerk eerst met de buitenste framestukken.