Moet je een klimrek verankeren?

Het gebruik van schommels op elke structuur zorgt voor beweging, ongeacht hoe zwaar of groot de constructie is. Naast het verankeren van de klimrekken en schommelset is het van groot belang om de glijbaan stevig te verankeren. Het geeft extra stevigheid en stabiliteit. Bovendien voorkomt het dat er ruimte ontstaat tussen de glijbaan en de toren.

Sommige weersomstandigheden kunnen schade aan de glijbaan veroorzaken als deze niet veilig is vastgezet. Onze houten klimrekken bevatten alles wat je nodig hebt voor een volledige en veilige montage. Waar grondankers worden geleverd, moeten deze om veiligheidsredenen worden gebruikt. De meegeleverde grondankers hoeven meestal niet in de grond te worden gebetonneerd, maar als u merkt dat ze bewegen wanneer uw kinderen op de apparatuur spelen, raden we u aan om beton te gebruiken om ze in de grond te bevestigen.

Heb je ooit een tuinschommel gebruikt die niet goed in het gazon was verankerd? Als dat zo is, wed ik dat je het bijna hebt getipt. Hetzelfde geldt voor klimrekken. Ze moeten aan de grond worden vastgemaakt. Je krijgt de beste resultaten door het land waterpas te maken en de ankers in beton in de grond te zetten.

Kijk ook goed naar je bestelling wanneer je het frame koopt, want het kan zijn dat je ankers apart moet kopen. Het gebruik van speelschors onder het klimrek van uw kinderen is een alternatief, als u het gras niet wilt gebruiken. Daarom moet u bij het overwegen van welk type oppervlak u voor de speelruimte moet gebruiken rekening houden met de grondankers. We raden aan om bij het plannen van waar je je klimrek moet plaatsen, het gebied zorgvuldig te meten en voldoende ruimte te laten voor schommelruimte.

Wanneer u een klimrek voor buiten koopt, moet u er zeker van zijn dat u een geschikte ondergrond heeft om erop te bouwen. De indraaibare grondankers zijn geschikt voor verankering zonder beton zoals aarde of klei met gras. Het Wickey-assortiment heeft veel klimrekken met verschillende thema's (piraten, prinsessen en jungle bijvoorbeeld). Denk daarom na over het plaatsen van veiligheidsmatten onder eventuele schommels en aan het einde van glijbanen en klimgebieden.