Waarom is klimmen belangrijk voor baby's?

Door te klimmen beginnen kinderen hun fijne motoriek te ontwikkelen, waaronder behendigheid, grip en grip. Deze vaardigheden kunnen met de hand naar de klas worden overgebracht, omdat kinderen het veel gemakkelijker zullen vinden om een pen en potlood correct vast te houden. Klimmen speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij jonge kinderen. Een studie van PlayCore vond bewijs dat klimmen op jonge leeftijd helpt bij het aanscherpen van ruimtelijk en directioneel bewustzijn, en ook fysieke vaardigheden zoals balans, hand- en voetcoördinatie en behendigheid verhoogt.

Alle geldstaven moeten op geschikte zachte valoppervlakken worden geïnstalleerd. Houd rekening met staven met een metalen platform waarop kinderen staan in plaats van een ladderstructuur. Ik ben getuige geweest van een paar ongelukken en veel bijna-missers van kinderen die op het platform staan maar alleen de eerste trede van de bar konden bereiken. Dit is te dicht bij het metalen platform als ze moeten vallen.

Het gevaar is om hun hoofd te slaan of hun rug op het platform te schrapen terwijl ze landen. Een veiligere optie is om te investeren in een hangende ladder die aan de zijkant van het frame van de monkey bar kan worden bevestigd. Hierdoor kunnen kinderen de ladder beklimmen en reiken naar de 2e of 3e trede, vrij van eventuele gevaren als ze naar beneden moeten vallen. Als alternatief kan een kleine doos worden geplaatst die hoog genoeg is om alle kinderen naar voren te laten reiken naar de 2e of 3e sport aan de zijkant van de structuur.

Klimspeelgoed stimuleert de ontwikkeling van een gevoel van evenwicht. Kinderen leren hun torso's in balans te houden terwijl de zwaartekracht ze naar beneden trekt. Het beklimmen van een specifiek speeltoestel leert kinderen geweldige hand-, voeten- en oogcoördinatie. Om hun klim met succes te voltooien, moeten ze kijken, plannen en vervolgens hun handen en voeten coördineren om op de door hen gekozen plek te komen.

Klimmen is een uitstekende manier voor jonge kinderen om kracht, flexibiliteit en balans op te bouwen. Het is ook een manier voor jonge kinderen om meer te weten te komen over hun omgeving en om zelfvertrouwen te krijgen. De studie toonde aan dat slechts twee uur na het klimmen de capaciteit van de deelnemers voor werkgeheugen met 50 procent was toegenomen. Wetende dat je het klimmen niet kunt stoppen, concentreer je dan op het creëren van een zo veilig mogelijke omgeving voor kleintjes die (onvermijdelijk) zullen vallen.

Klimmen is verre van een eenzame onderneming - het verkennen van een structuur en je een weg naar de top werken moedigt samenwerking aan. Dezelfde cognitieve functies die betrokken zijn bij het oplossen van puzzels en het gebruik van logica spelen een rol als het gaat om klimmen. Daarom lijkt het voor ouders de beste optie om een binnenspeeltuin met klimspeelfunctie aan te schaffen. Wanneer kinderen samen klimmen, gebruiken ze dezelfde sociale en coöperatieve vaardigheden die ze later in hun leven zullen gebruiken met vrienden, op school en op het werk.

Een studie wees uit dat het werkgeheugen van deelnemers verbeterde na dynamische activiteiten zoals klimmen en balanceren. Deze intentie om overal te klimmen begint meestal na 18 maanden wanneer kinderen controle krijgen over hun lichaamsbewegingen. Het meest interessante aan klimspeelgoed voor peuters is duidelijk dat ze behoorlijk uitdagend zijn om te klimmen. Een klimactiviteit helpt een kind zowel de kracht van het boven- als het onderlichaam te ontwikkelen, omdat het zowel omhoog moet klimmen als vasthouden.

Een basisschool in Kansas City meldde een daling van 67 procent van het aantal schorsingen ten opzichte van het voorgaande jaar, en een duidelijke toename van geletterdheid, na het implementeren van curricula waaronder klimmen. Je hebt het zelf uit de eerste hand gezien terwijl je peuter het meubilair schaalt of je kleuter probeert in een boom te klimmen met een tak binnen handbereik. Dat komt omdat je hersenen klimstructuren behandelen als een reeks problemen die je moet overwinnen. Deze studie van de Universiteit van Noord-Florida koppelde klimactiviteiten aan een verbeterd werkgeheugen - een essentiële cognitieve vaardigheid.