Is rotsklimmen een goede oefening voor kinderen?

Verhoogt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit Het beoefenen van rotsklimmen versterkt de armen, benen en kern van uw kind. En help hen ook om sterke, magere spieren te ontwikkelen. Naarmate uw kind door elke klas vordert, bouwt hij zijn algehele kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit op. Het is een klimstijl waarbij de klimmer geen touw of harnas gebruikt omdat de muren meestal minder dan 25 voet zijn.

Met verschillende soorten klimactiviteiten beschikbaar, zoals toptouwklimmen, traditioneel klimmen en hulpklimmen, kiest u degene die het meest geschikt is voor uw kind op basis van hun vaardigheden en interesses. Kinderen leren praktische buitenvaardigheden, zoals hoe ze veilige knopen kunnen leggen of uit lastige plekken kunnen klimmen, met de beveiliging van binnenmatten, touwsystemen en doorgewinterde klimmers in de buurt. Het zal je helpen om ook beter te worden in klimmen, en als je kinderen deze keuzes volgen, hebben ze een solide basis als ze opgroeien. Een eenvoudige oefening die helpt het zwaartepunt te verbeteren, is door een muur te beklimmen die minstens 60 graden schuin staat en uw kind alleen met zijn voeten te laten klimmen.

Waarschijnlijk de gemakkelijkste en veiligste manier om te beginnen met rotsklimmen, is door uw kind naar een indoor klimfaciliteit te brengen. Het biedt gratis klimmen 101 en zekeringstraining met harnas, gratis les, schoenen en een onbeperkt lidmaatschap van drie weken. Door uw kinderen te leren touwen te hanteren, veilige knopen te leggen, vanaf een boom over een verticale rotswand te kunnen abseilen en hun weg te vinden door ruw terrein, geeft u ze niet alleen de basis voor klimmen. Natuurlijk weerhoudt niemand je ervan om gek te worden en veel geld uit te geven aan klimvakanties en eersteklas uitrusting, maar dat is hetzelfde in elke sport.

Het wordt meestal gedaan op kunstmatig gebouwde rotsstructuren en stelt je in staat om te klimmen in alle weersomstandigheden en op elk moment van de dag. In deze stijl van rotsklimmen plaatst de klimmer de beschermingsuitrusting op weg naar het beklimmen van de rots en de partner (de tweede klimmer) verwijdert deze tijdens het passeren van de route. Oorspronkelijk ontworpen voor ervaren klimmers die ergens moesten oefenen in het laagseizoen, zijn indoor klimcursussen veranderd in een bloeiende industrie waar kinderen en volwassenen klimvaardigheden kunnen verwerven in een veilige, gecontroleerde omgeving. Een ander ding is vertrouwen - er is iets met dingen kunnen klimmen, bewegen op terrein waar 90% van de gemiddelde bevolking te bang is of niet eens in staat is om in te trekken.