Wat moet je onder het klimrek plaatsen?

De 5 grondveiligheidskeuzes voor houten klimrekken en boomhuizenRubberen matten voor houten klimrekken. Het meest voorkomende type grond om je houten klimrek op te bouwen, is gras. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het grasveld vlak en zo vlak mogelijk is. Als het gras een paar hobbels heeft, is het nog steeds prima om dat gebied te gebruiken, maar als het een heuvel of helling is, is deze grond niet geschikt.

Het is een trend geworden in tuinonderhoud om nu kunstgras te hebben, dat ook geschikt is voor een houten klimrek om op te zitten. Het gebruik van speelschors onder het klimrek van uw kinderen is een alternatief, als u het gras niet wilt gebruiken. Dit is een zeer goedkope oppervlakteoplossing, die een vrij groot gebied kan beslaan. Als u dit kiest als uw ondergrond voor het klimrek, betekent dit dat u het af en toe moet bijvullen.

Rubber zorgt voor een zachter landingsoppervlak voor kinderen. Rubbersnippers zijn gemaakt van gerecyclede autobanden en zijn een onderhoudsarm, kosteneffectief type oppervlak. Met rubberchippen zul je merken dat ze minder rommel veroorzaken omdat ze veel zwaarder zijn, waardoor de chips niet wegwaaien. Als je een brok in het gazon hebt, gebruik dan een vork om de grond los te maken.

Graaf de grond uit in een emmer of kruiwagen. Gebruik elders in de tuin als je dips hebt, plaats in een bloembed of composthoop indien niet nodig. Zorg ervoor dat het gazon waterpas staat zodra het gras weer op zijn plaats wordt omgedraaid en verdicht. Dit is de goedkoopste en meest natuurlijke optie.

Gras is een geweldig oppervlak voor alle doeleinden en het is gemakkelijk beschikbaar voor de meeste mensen. Gras kan echter tijdrovend zijn om te maaien en u moet voorzichtig rond het klimrek trimmen. Dit is een kosteneffectief oppervlak voor alle weersomstandigheden. Het is zeer duurzaam en gaat lang mee, behoudt de natuurlijke uitstraling van gras, het hele jaar door met minimaal onderhoud.

Matten kunnen onder het hele speelveld worden gelegd of alleen gebieden met veel verkeer, zoals het einde van de glijbaan en onder de schommels. Gras groeit nog steeds door de matten, maar het kan gemakkelijk van het oppervlak van de mat worden gemaaid. Dit is een van de meest populaire keuzes voor verharding, vooral vanwege de lage kosten. Schors gaat 6-12 maanden mee voordat het moet worden vervangen.

Insecten leven vaak in gebieden met schorssnippers, wat vogels aantrekt die het graag opgraven en over de rest van de tuin verspreiden. Kinderen zullen er ook vies van worden als ze erin spelen, wat moeilijk op te ruimen kan zijn van schoenzolen. Rubberen matten zijn eenvoudig te monteren en gaan lang mee omdat ze gevoelig zijn voor morsen en zwaar gebruik. Deze matten die eenmaal zijn gebruikt, worden nooit weggegooid, ze zijn volledig recyclebaar.

Zand is een van de meest populaire en biedt mogelijkheden voor creatief en constructief spel. Regelmatig harken is vereist en het kan ook nodig zijn om een of twee keer per jaar te worden bijgevuld. Het zand wordt ook vast als er geen goede afvoer is. Wetpour is een doorlopend rubberen oppervlak dat een hoogwaardig, slijtvast, slipbestendig oppervlak geeft dat weinig of geen onderhoud vereist.

Dit is een permanente oplossing met minimaal onderhoud. Het zorgt voor een gemakkelijke verwijdering van bladeren en natuurlijk vuil. Afhankelijk van de grootte van uw klimrek, is het ook vereist om extra oppervlakte rond de omtrek te hebben, om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor kinderen om te spelen en de schommels te gebruiken. Als u een klimrek koopt voor gebruik thuis, is het simpele antwoord waarschijnlijk 'nee', maar als u koopt namens een school of voor openbaar gebruik, is het antwoord vrijwel zeker 'ja'.

Het belang van een vlak oppervlak voor elk klimrek gaat over veiligheid, ze zijn ontworpen voor vlakke oppervlakken, dit betekent niet zoals het middenveld op Wimbledon of het moeten bouwen van een basis voor een houten speelhuis. Wanneer u een klimrek voor buiten koopt, moet u er zeker van zijn dat u een geschikte ondergrond heeft om op te bouwen. Dus als je klimrek 3,0 m naar de bovenkant van het dak is, maar het platform waar ze spelen 1,5 m van de grond ligt, is de CFH 1,5 m, niet 3,0 m. Als uw klimrek zich op een gazon bevindt met veel gras erop, kunt u, afhankelijk van de hoogte van uw klimrek, waarschijnlijk wegkomen zonder naar boven te komen, aangezien gras van goede kwaliteit wordt beschouwd als een voldoende zachte landing voor Critical Fall Heights (CFH) tot 1,5 m.

We streven ernaar om dit een probleemloos proces te maken door u volledig kant-en-klare doe-het-zelf-klimrekken te bieden. Om voor de hand liggende redenen kan het hebben van een of andere vorm van verharding alleen helpen om letsel te voorkomen als een kind van een klimrek valt en er zijn verschillende goed geprijsde opties beschikbaar. .