Waarom is klimmen goed voor baby's?

Klimmen is een geweldige manier voor baby's om kracht, flexibiliteit en balans op te bouwen. Het is een manier voor hen om meer te weten te komen over hun omgeving, dieptewaarneming, stabiliteit en hoogte. Baby's leren hoe ze de vaardigheden moeten plannen en oefenen die nodig zijn om steeds complexere motorische taken te organiseren en uit te voeren. Klimmen speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij jonge kinderen.

Een studie van PlayCore vond bewijs dat klimmen op jonge leeftijd helpt bij het aanscherpen van ruimtelijk en directioneel bewustzijn, en ook fysieke vaardigheden zoals balans, hand- en voetcoördinatie en behendigheid verhoogt. Door te klimmen kunnen kinderen hun fysieke kracht en grove motoriek opbouwen, wat leidt tot een gezondere en actieve levensstijl. Het meest interessante aan klimspeelgoed voor peuters is duidelijk dat ze behoorlijk uitdagend zijn om te klimmen. Dergelijke fysieke activiteit zal uw kind niet alleen helpen babyvet te verliezen, maar het zal hem ook helpen spieren op te bouwen en botten te versterken.

Een klimactiviteit helpt een kind zowel de kracht van het boven- als het onderlichaam te ontwikkelen, omdat het zowel omhoog moet klimmen als vasthouden. Klimmen is een uitstekende manier voor jonge kinderen om kracht, flexibiliteit en balans op te bouwen. Het is ook een manier voor jonge kinderen om meer te weten te komen over hun omgeving en om zelfvertrouwen te krijgen. Een basisschool in Kansas City meldde een daling van 67 procent van het aantal schorsingen ten opzichte van het voorgaande jaar, en een duidelijke toename van geletterdheid, na het implementeren van curricula waaronder klimmen.

Uit een onderzoek bleek dat het werkgeheugen van deelnemers verbeterde na dynamische activiteiten zoals klimmen en balanceren. Vul dat gebied met speelgoed dat peuters aanmoedigt om actief te zijn, evenals kussens, bankkussens en zachte materialen waarop kinderen kunnen stapelen en klimmen. Als je probeert je kind opgesloten te houden of speelgoed te leveren dat gewoon van de sit-and-be-calm variëteit is, zal het zeer waarschijnlijk averechts werken en je actieve peuter ertoe aanzetten (letterlijk) de muren te beklimmen. Respectvolle ouderschapsexpert Magda Gerber moedigde aan om kleine kinderen (en zelfs baby's) te laten klimmen en verkennen.

Klimmen helpt kinderen zelfvertrouwen te krijgen en te leren omgaan met angst en stress en zelfredzaamheid te ontwikkelen in dit speelelement. Aan de andere kant kunnen kinderen die voelen dat ze meer sensorische stimulatie nodig hebben deze activiteiten opzoeken en te hoog klimmen, van schommels houden en graag draaien. klimstructuren voor kinderen bieden een goede balans tussen veiligheid en redelijk risico voor de meeste leeftijdsgroepen, waardoor kinderen plezier kunnen hebben en hun natuurlijke verlangen om risico's te nemen kunnen ontdekken. Met klimuitrusting kunnen kinderen risico's beheersen en beoordelen, wat een belangrijke levensvaardigheid is om van jongs af aan te leren.

Peuters met oudere broers en zussen kunnen nog vastberadener klimmers zijn omdat ze proberen de kinderen om hen heen te imiteren. Natuurlijk, zelfs als je de regel zonder klimmen in je eigen huis versoepelt, zijn er plaatsen en tijden waarin klimmen gewoon niet kan worden toegestaan (bijvoorbeeld in de kerk of in het niet-kindveilige huis van een familielid). Jonge kinderen kunnen zich nerveus voelen wanneer ze voor het eerst met klimuitrusting worden geconfronteerd, maar door vallen en opstaan en veilig risico's nemen, zullen kinderen leren hun angsten onder ogen te zien en elke dag nieuwe klimuitdagingen aan te gaan. In de afgelopen jaren werd peuterklimspeelgoed gezien als iets dat alleen de rijke mensen zich thuis konden veroorloven.

Inleidende klimrekken in kleuterscholen zijn belangrijk voor het zelfvertrouwen van kinderen in het klimmen en helpen hen voor te bereiden op de grotere klimuitdagingen op de basisschool. Daarom lijkt het voor ouders de beste optie om een binnenspeeltuin met klimspeelfunctie aan te schaffen.