Is rotsklimmen een goede training voor kinderen?

Houdt kinderen actief+gezond Rotsklimmen is een oefening voor het hele lichaam waarbij elk deel van het lichaam betrokken is, inclusief de benen, armen, kern en zelfs de spieren in je handen. Uw kinderen en tieners zullen hun spieren versterken, flexibiliteit ontwikkelen en hun uithoudingsvermogen vergroten. Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel van rotsklimmen voor kinderen is het fysieke aspect van de sport. Rotsklimmen is een van de beste totale lichaamstrainingen die beschikbaar zijn, omdat de beweging van klimmen elk deel van het lichaam beïnvloedt.

Het beoefenen van rotsklimmen versterkt de armen, benen en kern van uw kind. En help hen ook om sterke, magere spieren te ontwikkelen. Naarmate uw kind door elke klas vordert, bouwt hij zijn algehele kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit op. Als je van klimmen houdt, wil je misschien je familie bij deze activiteit betrekken.

Maar weet u niet zeker of uw kinderen al dan niet moeten beginnen? Welnu, hier zijn 7 manieren waarop rotsklimmen voor kinderen hun ontwikkeling stimuleren. Voor het eerst op de bodem van een rotsklimmuur staan kan een beetje eng en overweldigend zijn voor een kind. Het maakt niet uit of je met een boot of rugzak door de wildernis van Canada gaat varen - de meeste vaardigheden die je tijdens rotsklimmen hebt geleerd, kunnen worden gebruikt bij andere buitenactiviteiten. Naarmate ze meer klimmen, leren ze hoe ze mentaal de meest efficiënte manieren in kaart kunnen brengen om door de ruimen te navigeren.

Wanneer je rotsklimt, moet je werken en communiceren met de zekeraar, zodat je op de best mogelijke manier kunt klimmen. Solo klimmen of soloën is een klimstijl waarbij de klimmer alleen stijgt zonder enige bescherming of zekering. Met verschillende soorten klimactiviteiten beschikbaar, zoals toptouwklimmen, traditioneel klimmen en hulpklimmen, kiest u degene die het meest geschikt is voor uw kind op basis van hun vaardigheden en interesses. Veel programma's en clubs bij Method Climb vereisen niet dat ouders deelnemen of aanwezig zijn voor rotsklimmen.

Als kinderen beter worden, zijn er altijd nieuwe uitdagingen om aan te gaan, waaronder verschillende klimpaden, moeilijkere hoeken, sneller bewegen of alleen bepaalde soorten stenen aanraken terwijl ze klimmen. Een geweldige klimsessie, geeft je kind nieuwe energie en zorgt ervoor dat het klaar is om het leven met een helder hoofd onder ogen te zien. Binnenshuis wordt gebruikt als middel om je klimvaardigheden en -technieken te verbeteren, en ook voor lichaamsbeweging en plezier. Zoals u kunt zien, kan rotsklimmen voor kinderen een leuke gezinsactiviteit zijn die voor iedereen gunstig is.

Maar dat is een extreem voorbeeld van de elite klimmers van de wereld - het meeste klimmen vindt eigenlijk plaats in een gecontroleerde omgeving. Over het algemeen zou het nuttig zijn om de verschillende soorten, voordelen en veiligheidsmaatregelen van rotsklimmen te noteren voordat u uw kinderen verwent met deze sport. Wanneer uw kind op een goed opgetuigde toprope klimt, loopt hij nooit het risico meer dan een korte afstand te vallen.