Hoe bevordert klimmen de emotionele ontwikkeling?

Wanneer kinderen samen klimmen, gebruiken ze dezelfde sociale en coöperatieve vaardigheden die ze later in hun leven zullen gebruiken met vrienden, op school en op het werk. Samenwerking schept vertrouwen, en vertrouwen staat centraal in elke vriendschap. Een studie van PlayCore vond bewijs dat klimmen op jonge leeftijd helpt bij het aanscherpen van ruimtelijk en directioneel bewustzijn, en ook fysieke vaardigheden zoals balans, hand- en voetcoördinatie en behendigheid verhoogt. Ook al klim je alleen op de muur, er is een team dat ondersteuning, advies en leiderschapsvaardigheden biedt.

Hun kleine botten en spieren willen graag sterk worden terwijl de hersenen honger hebben om de sensaties van de klim te volgen en vast te leggen voor toekomstig gebruik. Een basisschool in Kansas City meldde een daling van 67 procent van het aantal schorsingen ten opzichte van het voorgaande jaar, en een duidelijke toename van geletterdheid, na het implementeren van curricula waaronder klimmen. Dezelfde vereisten en uitdagingen die op een klimstructuur worden gepresenteerd, zijn elders in het leven van toepassing - van probleemoplossing tot sequencing, tot ruimtelijk denken en geheugen. Als je ooit naar een klimhal bent gegaan, je weet misschien dat ze de routes noemen die klimmers"problemen” nemen.

Door een klimstructuur te verkennen en samen met andere kinderen een pad naar de top te smeden, leren veel jonge klimmers waardevolle lessen over lesgeven, luisteren en communiceren. Klimmen vergemakkelijkt gezonde lichaamsprocessen die kunnen helpen bij het bevorderen van het algehele welzijn en een goede lichamelijke ontwikkeling. Maar meer, klimmen geeft kinderen de kracht om hun perspectief te veranderen, een belangrijke basis die natuurlijke nieuwsgierigheid, onderscheidingsvermogen, kritisch denken en creatieve probleemoplossing bevordert - alles wat kinderen nodig hebben om te leren leren. Onderzoekers ontdekken steeds vaker de waarden van een van de meest ontwikkelingsbelangrijke vormen van spelen: klimmen.

Dat komt omdat je hersenen klimstructuren behandelen als een reeks problemen die je moet overwinnen. Mijn naam is Kristen, ik ben begonnen met klimmen toen mijn inmiddels 10-jarige dochter haar eerste klimles volgde (4 jaar geleden). Klimmen heeft mijn kinderen geleerd hoe ze anderen moeten behandelen, positieve relaties moeten aangaan, voor anderen moeten zorgen en steun moeten tonen wanneer anderen zich verslagen voelen.