Waarom is klimmen zo belangrijk?

Klimmen versterkt je handen en onderarmen, biceps, schouders, nek, vallen, bovenrug, lats, onderrug, buikspieren, bilspieren, dijen en kuiten. Je hele lichaam, inclusief cardiovasculaire systemen, heeft baat bij rotsklimmen. Rotsklimmen vult ook de prestaties in andere sporten aan en verhoogt deze. Rotsklimmen is, net als veel andere oefeningen, een geweldige manier om calorieën te verbranden.

Als u uw activiteit bijhoudt via een Apple Watch, krijgt u mogelijk een melding dat verbrande calorieën gelijk staan aan een stevige wandeling. In een onderzoek naar de effecten van klimmen suggereren onderzoekers echter dat zelfs als een persoon een paar inkepingen onder „maximale inspanning” klimt, hij calorieën zal verbranden die bijna gelijk zijn aan intense cardiotrainingen zoals spinnen. Omdat rotsklimmen zo goed is in het verbranden van calorieën, melden veel klimmers dat fysieke activiteit die nodig is bij het klimmen het gemakkelijker maakt om af te vallen en vet te verbranden. Als zodanig wordt de ontwikkeling van communicatie om nauwkeurig en duidelijk te zijn elke klimsessie geoefend, wat helpt de communicatieve vaardigheden te verbeteren en van de klimmuur kan worden toegepast.

Onderzoekers ontdekken steeds vaker de waarden van een van de meest ontwikkelingsbelangrijke vormen van spelen: klimmen. Het beklimmen van rotsen geeft je unieke kansen om bekende plaatsen vanuit een totaal nieuwe hoek te zien, en een die de meeste niet-klimmers nooit de kans zullen krijgen om te zien. Even later, wanneer de toppen van je vingers hun grip hebben veiliggesteld, is er een groothandelsverschuiving in de spieren die je oproept om je veilige aankoop op de klimmuur te behouden. Als je bijvoorbeeld niet flexibel bent in je benen, ben je beperkt in de routes die je kunt beklimmen op basis van hoe ver je je benen kunt strekken.

Een studie van PlayCore vond bewijs dat klimmen op jonge leeftijd helpt bij het aanscherpen van ruimtelijk en directioneel bewustzijn, en ook fysieke vaardigheden zoals balans, hand- en voetcoördinatie en behendigheid verhoogt. Rotsklimmen is in meerdere onderzoeken geanalyseerd op psychofysische voordelen zoals angstvermindering. Het is ongelooflijk hoe, als je leven ervan afhangt (zo voel ik me tenminste soms als ik klim), je het vermogen hebt om ergens wat bovenmenselijke kracht te verzamelen om die extra duw te maken, of daarvoor buiten bereik te springen. Yoga is een uitstekende aanvulling op klimmen en zal echt helpen bij het verbeteren van je flexibiliteit naarmate je klimmen vordert.

Als er bijvoorbeeld miscommunicatie is over hoe een klimmer na een route naar beneden komt via dalen of afstoten, is duidelijke communicatie essentieel voor de veiligheid van de klimmer. Maar voor de rest van ons is het beste wat we kunnen doen onze geest volledig en volledig concentreren op ons lichaam dat op een gecontroleerde manier de rots beklimt. Bovendien wordt gedacht dat klimmen een nuttige behandeling en behandeling is voor veel neurologische en psychiatrische aandoeningen. Slechts een uur klimmen kan meer dan 700 calorieën verbranden, waardoor het een geweldige oefening is voor zowel gewichtsverlies als spieropbouw.

Dat komt omdat je hersenen klimstructuren behandelen als een reeks problemen die je moet overwinnen. Klimroutes worden problemen genoemd, die nauwkeurig worden genoemd omdat elke route een probleem is dat je moet oplossen. Bijvoorbeeld, vooruitgang boeken bij klimmen en het beëindigen van klimproblemen die voorheen buiten je vermogen lagen, is een prestatie.