Waarom is rotsklimmen goed voor studenten?

Sportrock heeft enkele van de beste routesetters van het land en een van de weinige level 5 USA Climbing Certified Routesetters. Ze werken hard om de meest creatieve, uitdagende, diverse en leuke boulderproblemen en -routes uit te zetten. Met al onze uitbreidingen door de jaren heen bieden we ultramodern klimterrein met de hoogste muren in het Metro DC-gebied. Als ze op een goed opgetuigde toprope klimmen, in de sportschool of buiten, lopen kinderen nooit het risico meer dan een paar centimeter te vallen tijdens hun rotsklimmen.

Maar toch voelen de meeste nieuwe klimmers (kinderen of volwassenen) een golf van adrenaline als ze voor het eerst 30 - 60 voet van de grond klimmen. Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar nu een groeiend deel van de Amerikaanse jeugd overgewicht en fysiek inactief wordt, is het bijbrengen van kinderen waarden van fysieke fitheid nog nooit zo kritisch geweest. Recente studies schatten dat 25-27% van de tieners overgewicht of obesitas heeft in de Verenigde Staten. Voor mensen die niet van traditionele recreatieve sporten houden, kan klimmen dienen als een uitstekende training.

Klimmers moeten elke spiergroep in hun hele lichaam betrekken en kunnen ook hun aerobe uithoudingsvermogen opbouwen. Soms, zonder het te beseffen, krijgen klimmers een volledige lichaamstraining in slechts een uur aan de muur. Klimmen is een unieke sport omdat het individuele motivatie en persoonlijke uitdaging vereist. Klimmers werken vaak in teams, maar ze zijn vaak alleen en uit het zicht van hun partners op een enorme muur.

Alleen individueel doorzettingsvermogen kan een klimmer naar de top van een route brengen. Wanneer een kind alleen aan de muur staat, krijgen ze de kans om een persoonlijke uitdaging aan te gaan, in tegenstelling tot alles wat ze in hun normale leven meemaken. Het gemiddelde Amerikaanse kind krijgt elke dag uren „schermtijd”. Dat is uren staren naar computerschermen, televisies, smartphones of tablets.

Gedurende het gemiddelde Amerikaanse leven zal de generatie van vandaag 10+ jaar van hun leven naar elektronische apparaten staren. Klimmen, in de sportschool of buiten, kan uitstel bieden van die elektronische apparaten die de levensstijl van kinderen tegenwoordig lijken te domineren. Als je in of nabij Grand Junction woont, is Grand Valley Climbing dé plek voor indoor klimmen. Ze bieden het hele jaar door competitieve en niet-competitieve jeugdprogramma's, waar uw kind een band kan opbouwen met andere jonge klimmers.

Tijdens de zomer- en schoolvakanties kun je je kind ook inschrijven voor vaardigheidsopbouwkampen die kinderen van 7-13 jaar de basisprincipes van rotsklimmen leren. De sportschool moedigt gezinnen ook aan om op hun eigen voorwaarden te klimmen, maar houd er rekening mee dat kinderen jonger dan 14 jaar te allen tijde onder toezicht moeten staan van een volwassen begeleider. Wat zijn de voordelen van rotsklimmen voor kinderen? Als ouders, wanneer onze kinderen een leeftijd bereiken waarop we beginnen na te denken over het betrekken van hen bij een sport, is rotsklimmen meestal niet iets dat in ons opkomt. Velen van ons zijn nog steeds van mening dat rotsklimmen iets is dat het meest geschikt is voor de avontuurlijke adrenalinejunkie en veel te gevaarlijk en ongeschikt voor kinderen.

Dus, is rotsklimmen voor kinderen een goede sport? Wat zijn de voordelen? Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel van rotsklimmen voor kinderen is het fysieke aspect van de sport. Rotsklimmen is een van de beste totale lichaamstrainingen die beschikbaar zijn, omdat de beweging van het klimmen elk deel van het lichaam beïnvloedt. Het beoefenen van rotsklimmen versterkt de armen, benen en kern van uw kind. En help hen om sterke, magere spieren te ontwikkelen.

Naarmate uw kind door elke klas vordert, bouwt hij zijn algehele kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit op. Uw kind leert verschillende klimbewegingen en -technieken om hem te helpen zijn eigen klimvaardigheden te ontwikkelen. Ze leren ook over de verschillende disciplines van het klimmen. Bijvoorbeeld andere vereiste vaardigheden, zoals knot-craft, materiaalkeuze, strategie en routeplanning.

De programma's voor rotsklimmen voor kinderen zijn beschikbaar voor kinderen van 6 tot 16 jaar. ASC maakt gebruik van hoogwaardige indoor klimfaciliteiten en we structureren alle trainingen op specifieke leeftijdsniveaus. Rotsklimmen heeft ook invloed op het affectieve domein. Studenten nemen deel aan een activiteit die positieve risico's neemt die moed, zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, geduld, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing vereist.

Studenten gaan uitdagingen aan, overwinnen angsten en bouwen daarmee hun zelfrespect op. Klimmen biedt ook mogelijkheden om anderen te ondersteunen, samen te werken en leiderschapsvaardigheden te tonen tijdens teambuildingactiviteiten. Basisscholen en middelbare scholen hebben meestal traverse, of horizontale, klimwanden waarin studenten over de muur klimmen, van het ene uiteinde naar het andere, in plaats van naar de top. Het overwinnen van de natuurlijke angst die alle nieuwe klimmers ervaren terwijl ze naar de top van hun eerste route stijgen, kan een krachtig hulpmiddel zijn om de stress en angst te leren bestrijden die veel mensen in hun dagelijks leven tegenkomen.

Het maakt niet uit of je een kind of een volwassene bent, niets verhoogt het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde zo goed als het succesvol beklimmen van een muur van 50 voet. Statistisch gezien is rotsklimmen een van de veiligste sporten die er zijn in vergelijking met traditionele sporten zoals rugby en hockey. Kinderen kunnen beter zien waar ze hun handen en benen moeten plaatsen, en vaak zijn de cijfers en grepen op de muren van indoor klimscholen gemarkeerd in kleur, of gemodelleerd als dieren en andere aantrekkelijke vormen. Rotsklimmen is een geweldige activiteit voor kinderen, en het is gemakkelijk om hier in Grand Junction aan de slag te gaan.

Voor veel kinderen en tieners is klimmen een spannende manier om nieuwe vaardigheden te leren, te trainen en vrienden te ontmoeten waaraan ze anders niet zouden zijn blootgesteld. Dit indoor rotsklimprogramma in Brno voor gezinnen is een geweldige plek om te beginnen, en als het hele team eenmaal de basis onder controle heeft, is dit rotsklimprogramma van een halve dag voor kinderen in de Moravische Karst perfect om de klimervaring buiten voort te zetten. Klimmen is de combinatie van verschillende essentiële bergsportvaardigheden, en terwijl veel recreatieve klimmers naar de sportschool gaan zonder ooit technische vaardigheden te leren (zoals zekeren, loodklimmen, plaatsing van uitrusting, enz. .