Waarom is klimmen belangrijk voor peuters?

Klimmen speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij jonge kinderen. Een studie van PlayCore vond bewijs dat klimmen op jonge leeftijd helpt bij het aanscherpen van ruimtelijk en directioneel bewustzijn, en ook fysieke vaardigheden zoals balans, hand- en voetcoördinatie en behendigheid verhoogt. Klimmen is een uitstekende manier voor jonge kinderen om kracht, flexibiliteit en balans op te bouwen. Het is ook een manier voor jonge kinderen om meer te weten te komen over hun omgeving en om zelfvertrouwen te krijgen.

Klimspeelgoed stimuleert de ontwikkeling van een gevoel van evenwicht. Kinderen leren hun torso's in balans te houden terwijl de zwaartekracht ze naar beneden trekt. Het beklimmen van een specifiek speeltoestel leert kinderen geweldige hand-, voeten- en oogcoördinatie. Om hun klim met succes te voltooien, moeten ze kijken, plannen en vervolgens hun handen en voeten coördineren om op de door hen gekozen plek te komen.

Alle geldstaven moeten op geschikte zachte valoppervlakken worden geïnstalleerd. Houd rekening met staven met een metalen platform waarop kinderen staan in plaats van een ladderstructuur. Ik ben getuige geweest van een paar ongelukken en veel bijna-missers van kinderen die op het platform staan maar alleen de eerste trede van de bar konden bereiken. Dit is te dicht bij het metalen platform als ze moeten vallen.

Het gevaar is om hun hoofd te slaan of hun rug op het platform te schrapen terwijl ze landen. Een veiligere optie is om te investeren in een hangende ladder die aan de zijkant van het frame van de monkey bar kan worden bevestigd. Hierdoor kunnen kinderen de ladder beklimmen en reiken naar de 2e of 3e trede, vrij van eventuele gevaren als ze naar beneden moeten vallen. Als alternatief kan een kleine doos worden geplaatst die hoog genoeg is om alle kinderen naar voren te laten reiken naar de 2e of 3e sport aan de zijkant van de structuur.

In de afgelopen jaren werd peuterklimspeelgoed gezien als iets dat alleen de rijke mensen zich thuis konden veroorloven. Het hebben van goede klimvaardigheden helpt kinderen om proprioceptie te ontwikkelen, wat een heel belangrijk sensorisch systeem is. In dit geval kun je proberen disciplinetechnieken toe te passen om het gedrag te stoppen, maar probeer te voorkomen dat het lijkt alsof alle klimmen verboden is. Het helpt ook bij het ontwikkelen van zowel de kracht van het boven- als het onderlichaam, omdat ze zowel omhoog moeten klimmen als hun lichaamsgewicht moeten ondersteunen.

Hoewel kinderen klimmen als een leuk tijdverdrijf beschouwen, helpt de fysieke activiteit om de ontwikkeling van lichaam en vaardigheden te ondersteunen. Omdat klimmen zo belangrijk is voor de ontwikkeling, schep je peuter halverwege het aanrecht op en laat haar zien waar ze in plaats daarvan kan klimmen. Als je kinderstoelen en tafels hebt, maak dan een hindernisbaan, voeg dan wat handdoeken of kussens op de grond toe als stapstenen - klim erdoorheen, omhoog, over maar val niet in de „rivier” (maak de afstand tussen objecten net ver genoeg weg om balansvaardigheden uit te dagen). Deze kinderen zullen waarschijnlijk gemakkelijk worden ontmoedigd om te klimmen door een paar stevige herinneringen en demonstraties dat stoelen om op te zitten zijn en boekenkasten geen trappen zijn.

Of het nu op een rotswand of een ladderstructuur is, het kind moet bepalen hoe het naar de top klimt en welke acties hij daarvoor moet uitvoeren. In dit geval is het rationeel voor ouders om alle vereiste voorwaarden te creëren voor peuters om veilig en met maximale gezondheidsvoordelen te klimmen. Apenstaven, klimtouwen, ladders en gymnastiekringen zijn enkele van de beste manieren om het vestibulaire systeem van uw kind te ontwikkelen. Een bezoek aan een overdekte rotsklimlocatie kan een geweldige excursie of gezinsactiviteit zijn om te proberen als het geld het toelaat.

Klimmen vergemakkelijkt gezonde lichaamsprocessen die kunnen helpen bij het bevorderen van het algehele welzijn en een goede lichamelijke ontwikkeling. Kinderen met goede klimvaardigheden kunnen de uitdaging met succes voltooien en dit geeft hen een echt gevoel van prestatie, trots en vertrouwen in zichzelf. Het is ruim genoeg voor meerdere kinderen en bevat apenstangen, een touwladder, houten ladder, gymnastiekringen, touwmuur, klimtouw en glijbaan.