Wat kun je het beste onder een klimrek plaatsen?

Rubbermatten Het gebruik van rubberen matten met greep is een snelle oplossing die u een veilig oppervlak biedt waar uw kinderen op kunnen spelen. Het is eenvoudig te installeren, omdat er geen graafwerkzaamheden of grondvoorbereiding nodig zijn. Speelschors is vergelijkbaar met gehakte schors, maar biedt het extra voordeel dat het vrij is van splinters, en daarom veiliger voor kinderen om op te spelen. We raden aan om grindplanken of randen te installeren om te voorkomen dat de speelschors zich over uw tuin verspreidt en deze regelmatig te harken om consistentie te garanderen.

Speelschors, hoewel perfect voor impactbescherming, is ook relatief duur, meer dan gehakte schors, maar biedt een lange levensduur en demping. Met rubber beklede steenslag, gemaakt van gerecyclede banden en gevormd tot stukjes ter grootte van een klompje, helpt het milieu te beschermen door ervoor te zorgen dat ongewenste banden niet op de stortplaats worden gegooid. Het kan ook worden gekocht in een reeks verschillende kleuren die passen bij het kleurenthema van uw tuin. En, vanwege de schokabsorberende eigenschappen, hoeft niet op dezelfde diepte te worden gelegd als gehakte schors of speelschors.

Het deelt echter de noodzaak om grindplanken en membraan te gebruiken om verspreiding te voorkomen. Als uiterlijk en levensduur wenselijk zijn, dan is kunstgras de perfecte oplossing. Dit is de goedkoopste en meest natuurlijke optie. Gras is een geweldig oppervlak voor alle doeleinden en het is gemakkelijk beschikbaar voor de meeste mensen.

Gras kan echter tijdrovend zijn om te maaien en u moet voorzichtig rond het klimrek trimmen. Dit is een kosteneffectief oppervlak voor alle weersomstandigheden. Het is zeer duurzaam en gaat lang mee, behoudt de natuurlijke uitstraling van gras, het hele jaar door met minimaal onderhoud. Matten kunnen onder het hele speelveld worden gelegd of alleen gebieden met veel verkeer, zoals het einde van de glijbaan en onder de schommels.

Gras groeit nog steeds door de matten, maar het kan gemakkelijk van het oppervlak van de mat worden gemaaid. Dit is een van de meest populaire keuzes voor verharding, vooral vanwege de lage kosten. Schors gaat 6-12 maanden mee voordat het moet worden vervangen. Insecten leven vaak in gebieden met schorssnippers, wat vogels aantrekt die het graag opgraven en over de rest van de tuin verspreiden.

Kinderen zullen er ook vies van worden als ze erin spelen, wat moeilijk op te ruimen kan zijn van schoenzolen. Rubberen matten zijn eenvoudig te monteren en gaan lang mee omdat ze gevoelig zijn voor morsen en zwaar gebruik. Deze matten die eenmaal zijn gebruikt, worden nooit weggegooid, ze zijn volledig recyclebaar. Zand is een van de meest populaire en biedt mogelijkheden voor creatief en constructief spel.

Regelmatig harken is vereist en het kan ook nodig zijn om een of twee keer per jaar te worden bijgevuld. Het zand wordt ook vast als er geen goede afvoer is. Wetpour is een doorlopend rubberen oppervlak dat een hoogwaardig, slijtvast, slipbestendig oppervlak geeft dat weinig of geen onderhoud vereist. Dit is een permanente oplossing met minimaal onderhoud.

Het zorgt voor een gemakkelijke verwijdering van bladeren en natuurlijk vuil. Eerst moet u aangeven waar de basis van de apparatuur zich bevindt. Als er externe accessoires zoals een glijbaan zijn, vergeet deze dan niet mee te nemen. Is de grond horizontaal en vlak? Idealiter zou je de waterpas van een lange bouwer gebruiken om de horizontale lijn te controleren, maar je kunt een waterpas-app krijgen voor een smartphone, wat beter is dan niets.

Plaats een rechte stuk hout op de grond en controleer de hoek. Draai hem 90 graden en controleer ook die richting. Beweeg rond en controleer het op een paar plaatsen en richtingen. Als het niet vlak is, moet je wat werk doen.

Er is veel gedetailleerde informatie op internet over het voorbereiden van de grond voor klimrekken en schuren. Naast de algehele gradiënt moet je zorgen voor knobbels en hobbels. Boomstronken en stenen moeten volledig worden verwijderd voordat je kunt gaan nadenken over het monteren van de speeltoestellen. Als je een brok in het gazon hebt, gebruik dan een vork om de grond los te maken.

Graaf de grond uit in een emmer of kruiwagen. Gebruik elders in de tuin als je dips hebt, plaats in een bloembed of composthoop indien niet nodig. Zorg ervoor dat het gazon waterpas staat zodra het gras weer op zijn plaats wordt omgedraaid en verdicht. Een manier om een goed resultaat te garanderen, is door een ervaren en betrouwbare installateur in dienst te nemen die gespecialiseerd is in klimrekken en speeltoestellen.

Dus als je klimrek 3,0 m naar de bovenkant van het dak is, maar het platform waar ze spelen 1,5 m van de grond ligt, is de CFH 1,5 m, niet 3,0 m. Rekening houdend met het feit dat de meeste verwondingen bij kinderen worden opgelopen als gevolg van vallen, wordt de installatie van grondveiligheidsmaterialen, zoals zachte demping rond het klimrek of de avonturentoren ten zeerste aanbevolen. Het zal je misschien verbazen te horen dat er planningsbeperkingen zijn met betrekking tot de grootte en locatie van klimrekken. Alle onderdelen in de klimuitrustingsets zijn ontworpen volgens de EN 71-1, -2, -3, -8 %26 -9 (Europese veiligheidsnorm) voor huishoudelijk gebruik, op voorwaarde dat de speeltoestellen volgens de handleiding worden gemonteerd en gebruikt.

Als uw klimrek zich op een gazon bevindt met veel gras erop, kunt u, afhankelijk van de hoogte van uw klimrek, waarschijnlijk wegkomen zonder naar boven te komen, aangezien gras van goede kwaliteit wordt beschouwd als een voldoende zachte landing voor Critical Fall Heights (CFH) tot 1,5 m. En je hebt extra ruimte nodig voor de kinderen om toegang te krijgen tot de faciliteiten, of het nu gaat om glijbanen, schommels, ladders of klimwanden. Proactief actieve maatregelen nemen om blessures te voorkomen is een waardevolle stap als uw kinderen willen blijven genieten van alle voordelen van een houten klimrek in het comfort van uw tuin. Goedkope en eenvoudig te installeren, rubberen matten zijn de meest kosteneffectieve optie om de val te helpen opvangen als uw kind uit uw klimrek of toren tuimelt.

Het belangrijkste is dat een correcte installatie en onderhoud van de apparatuur essentieel is om ervoor te zorgen dat de kans op gevaarlijke storingen wordt geminimaliseerd, terwijl het ook essentieel is om uw houten klimrek op een veilige plaats te plaatsen; door het op een hard oppervlak te plaatsen, wordt de kans alleen maar groter van uw kind dat een ernstiger letsel oploopt als het valt. Om voor de hand liggende redenen kan het hebben van een of andere vorm van verharding alleen helpen om letsel te voorkomen als een kind van een klimrek valt en er zijn verschillende goed geprijsde opties beschikbaar. Gelukkig zijn er een aantal opties om ervoor te zorgen dat uw houten klimrekken en boomhutten veilig te gebruiken zijn, ongeacht uw budget. Houten klimrekken bieden kinderen van alle leeftijden creatieve, energieke en plezierige mogelijkheden om fit te blijven, te spelen en te socializen, hetzij als gezin of met vrienden.

Het belang van een vlak oppervlak voor elk klimrek gaat over veiligheid, ze zijn ontworpen voor vlakke oppervlakken, dit betekent niet zoals het middenveld op Wimbledon of het moeten bouwen van een basis voor een houten speelhuis. We streven ernaar om dit een probleemloos proces te maken door u volledig kant-en-klare doe-het-zelf-klimrekken te bieden. .